FAQ- MATERIALE 


Lemnul din care sunt realizate margelele este autentic?

Da. Puteti proba acest lucru luand un cutter si scrijelind suprafata margelei. Veti vedea ca vor ramane aceleasi culori, dar intr-o nuanta mai deschisa (nu alb), fapt care confirma autenticitatea.

Care sunt procesele de prelucrare folosite?

Slefuire si lacuire.

Margelele vor avea culoarea, dimensiunea si forma din imagine?

Fiind produse handmade realizate din materiale naturale, pot avea nuante diferite, precum si mici variatii de dimensiune si forma.

Care sunt instructiunile de ingrijire?

Evitati:

- expunerea la modificari bruste de temperatura si umiditate;

- contactul cu produse chimice de orice fel;

- udarea excesiva;

- expunerea prelungita la soare;

- utilizarea in saune;

- pastrarea prelungita in cutii inchise ermetic.

La ce se refera termenul organic?

Organic se refera la faptul ca materialele au origine naturala si nu sintetica sau chimica, suportand doar un minim de procesare pentru a putea fi transformate in piese care pot fi purtate.

Ce inseamna patikan, bayong, robles, jackfruit, salwag, buri, sigid si agsam?

Toti acesti termeni sunt denumiri comune pentru speciile de arbori Cocos Nucifera (batran), Afzelia Rhomboidea, Cassia Fistula, Artocarpus Heterophyllus, Areca Catechu, Corypha Elata, Malaisia Scandens, respectiv bambus inchis la culoare. In sectiunea MATERIALE gasiti mai multe detalii.

De unde provin denumirile Whitewood , Greywood si Rosewood?

Denumirea Whitewood provine de la lemnul alb al speciei Pittosporum Pentandrum; Greywood provine de la nuanta gri a lemnului speciei Cassia spectabilis, iar Rosewood se refera la orice material lemnos cu gradatie bogata a culorilor, adesea maroniu cu nervuri inchise la culoare, dar care poate fi gasit si in alte nuante. Rosewood autentic apartine genului Dalbergia, un lemn cu miros dulce puternic, care se pastreaza de-a lungul anilor, explicand astfel numele rosewood – lemn de trandafir.